15 Mayıs 2023 Pazartesi

ZATEN



Kahvaltıda mecburiyetten yandaş bir kanalın haberlerini izlemekteydim. Kanala sanki önemli biriymiş gibi holdinglerinin üst düzey bir yöneticisini çıkarmışlar. Şahıs altmışlarında sıradan bir yönetici ama ciddi ciddi devletin yöneticisiymiş gibi, hatta devletin sahibi gibi konuşuyor. Geriye kaykılmış hafifçe ve devlette ne olup bittiğini değil, ne olup biteceğini de gayet rahat anlatıyor.
Karşısında kendilerine gazeteci diyen aşağılık maaşlı köleler ise naziklikten  kırılmaktalar. Soru sormaktan çok karşısındakinin cevaplarını soruluyorlar.
Bu burjuva sınıfı, TÜSİAD ve MÜSİAD zenginleri her zaman devleti yönlendiriyordu. Şimdilerde bakan ya da müdür gibi devleti yönetiyorlar.
Adamın en çok kullandığı kelime ZATEN. İki-üç cümlede bir söze zaten ile başlıyor.
O nemrut ihtiyat konuşunca fark ettim, zaten ne budalaca bir kabulleniş cümlesidir. Bir kabullenişten çok, bir teslimiyet ve teslim olmaya ikna etme cümlesidir. 
Biz zaten kelimesini, zaten iktidardan düşecekler diye konuşuyoruz. Zaten düşeceksiniz ve bu halktan ne çalmışsanız, geri vereceksiniz.
İktidardan düştüğünüzde zaten birileri zengin olmuş demeyeceğiz. O zenginliklerii elinizden alacağız. Burada yeşil alan, doğa zaten ölmüş demeyeceğiz, karartığınız her yeri yeniden yeşerteceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder