25 Haziran 2018 Pazartesi

KAVGAM ELEŞTİRSİ 5, ÖNGÖRÜLERİN YANLIŞLIĞI 2
YAHUDİLER VE SİYONİSTLER

            Hitler, o dönemde Yahudileri ikiye ayırıyor. Siyonistler ve özgür düşünceli (Ateist) Yahudiler olarak. Her iki grubunda samimi olmadığını, amaçlarının ortalığı karıştırıp, dünyaya egemen olmak olduğunu söylüyor. Ona göre Siyonistlerin, İsrail'i kurmaya niyeti yok. Oysa kendi Kavgam kitabından bir kaç yıl önce yazılmış olan Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı kitabını okumuş olsaydı, daha 1914 yılında, hatta ondan çok önce bile İsrail'in en azından iskelet yapısının Filistin'de çoktan kurulduğunu bilirdi.
          Hatta Atay, kitabının bir bölümünde şöyle der:
          -Arapları çöle süren Siyonistlerin ne kadar az olduğunu bilseniz, paranın ne büyük bir güç olduğunu anlardınız.
            Siyonizm, daha teorisyeni Teodor Herz dünyaya gelmeden uygulamaya geçmişti. Atay'ın tanıdığı Rus ve Alman siyonistler, ikinci, hatta üçüncü kuşak siyonistlerdir.  Abdülhamit ya da baka bir padişahın Filistin'de toprak sattırmadığı yalanı, tıpkı Türkiye'nin 2 katından fazla (Bosna, Bulgaristan, Kıbrıs , Trablusgarp) kaybeden Abdülhamid devrinde hiç toprak kaybedilmediği yalanı gibi. Bu yalan uğruna 1. ve e 2. Meşruiyet dönemi hariç tutmak isterler ama daha 93 harbi denen 1877-78 Osmanlı Rus savaşından evvel Meşruiyet'i kaldırmıştı. Siyonistler ise daha o zamanlarda  Filistin'de devasa çiftlikler kurmuştu.
             Siyon, Kudüs'de bir tepedir. Bu tepeye Türkler Zeytindağı der. Yahudi inancına göre vaad edilmiş topraklardaki devlet, bu tepeden başlanarak kurulacak,  kıyamette de ölüler bu tepedeki mezarlardan itibaren dirilecektir.
            Siyonistler için en büyük sorun, Yahudilerin, Filistin'e göç etmesini sağlamaktı. Pek çok komplo teorisi de buradan başlar. Pek çok kişiye göre Yahudi Ajansı (Dünya Siyonizm Örgütü), Yahudilerin göç ettirilmesini sağlamak için Nazilere destek vermiştir.
          Belki ilk başlarda el  altından olabilirdi, iktidara gelmeden evvel yani. Kimse faşizmin Avrupa'da bu kadar vahşileşeceğini ve bu kadar insanı katledeceğine  inanmıyordu.
         Naziler şaka değil, dünya Yahudilerinin yarısını, Avrupa Yahudilerinin üçte ikisini katletti. Dünya Yahudi nüfusunun eski sayıya ulaşması yetmiş yıl aldı. 1939 öncesinde dünya Yahudilerinin dörtte biri, Nazilerin ilk işgal edip, son çıktığı Polonya'da yaşamaktaydı.
         Sonuçta İsrail kurulu ve büyüdü. Özellikle 1967'de, kendisinden kat ve kat büyük Arap ordularını yendi. Ben bunu hep muhteşem bir şey olarak görürdüm, ta ki bir sürü Suriyeli, Türkiye'ye gelene kadar.   
          Türkiye, pek çok batı ülkesinden daha fazla mülteci ülkesidir. Benim çocukluğummdan beri Ankara'da hemen her milletten insan bir şekilde bulunur. Seksenlerde İranlılar ve Filistinliler vardı, o yıllarda özellikle İranlılar çoktu. Sonra zorla asimilasyon sürecinde Bulgaristan Türkleri ve Müslümanları geldi.Sonra Kuzey Iraklı, Peşmerge de denen Kürt toplulukları geldi. Hepsi de suç oranları düşük, kendi halinde insanlardı.
          Peki bu Suriyeliler ne yaptı. Gelir gelmez  Türkiye'de unutulmaya başlanan kabakulak, kızamık, çocuk felci vb hastalıkların oranını arttırdılar. Kadınları fuhuş, çocukları dilencilik yapıyor,  erkekleri ise plajlarda, parklarda nargile tüttürüp, Türk kızlarına laf atıyor. Kendi kızları bir kaç bin liraya zenginlere kuma adı altında metreslik yapıyor. Hele de Suriye'ye yakın Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis gibi yörelerin zenginleri, bir kaç ay kullanıp, sonra atıyor.
       Eğer diğer Arap halkları da böyleyse, İsrail'in 1967'de Arap ordularını altı günde değil, altı saatte yenmediği kabahatmiş. Türk askeri Suriye'de savaşırken bu kadar umarsız olan bir Arap toplumu varken, Fırat nehrine kadar İsrail'i halen kuramamış olması şaşkınlık vericidir.
        İslam devletlerinin en iyisi Türkiyedir diyeceğim ama bizimde maşallah öyle bir iktidarımız var ki, İsrail devletine hiç bir diplomatik, ticari ve benzeri yaptırım uygulamayıp,  İsrail ile ilgili anlaşmaların iptalini seçim bildirgesine bile almayıp, İsrail'i telin mitingi yapan bir iktidarımız var. Keşke herkse bana böyle düşmanlık yapsa.
          İran İslam Devletinin kurucusu Ayetullah Humeyni'nin bir laf vardır. Her Müslüman bir kova su dökse, İsrail boğulur, giderdi diye. İşte o suyu dökseler, anca kendilerini boğarlarç
        Bence batı devletleri İsrail'in büyümesini engelliyor. Araplar petrol paralarını, birbirleri ile savaşmak için silah almak ve aptalca gösteriş yapmak için geri batıya aktarıyor. Oysa o petrol paraları İsrail gibi eğitimli bir ülkeyi süper güç yapar.
       Dünyayı yöneten bilmem kaç bin yıllık Yahudi devleti gerçek olsa, Yahudiler bu kadar zulüm görmez ve katledilmezdi. Ası yöneten zengin Yahudiler falan diyeceksiniz. Öyle olsa Kamondo ailesi katledilmezdi.  Aile, Osmanlı devletine borç veren süper zengin banker bir aileydi. Türkiye'de siyasi iklimin değişeceğini fark edince Paris'e yerleştiler, hatta vaftiz edilip, Hristiyan oldular. Gene de Hitler tarafından katledilmekten kaçamadılar.
        Antisemitizm ve ırkçılık-ayrımcıllık, solcu, sosyalist olmakla da kurtulunacak bir şey değildir.  Bence Troçki'nin, Lenin'in ikinci adamıyken, sürgünde ve suikastla öldürülmesinin sebebi, Yahudi asıllı olmasıydı. Bulgaristan, Romanlara ve Türklere karşı en büyük ayrımcılığı, sosyalist döneminde yaptı.
         Komplo teorilerinin en önemli etkisi, insanları yılgınlığa sürüklemesidir. Yahudiler zayıfken, komplo teorileri, Yahudilerin birey ve kitle olarak gelişmesine engel oluyordu. Şimdi ise hemen her gelişmeye arkasında Yahudiler var, üst akıl var gibi laflarla, insanları mücadeleden vazgeçiriyorlar.
    En çok güldüğüm, Yahudi mallarını boykot listeleri. Listeler genelde yiyecek, içecek ve temizlik maddeleri, onlar da en ucuzları.
       Dünyayı yöneten Yahudilerin, katma değeri çok daha büyük olan lükse yatırım yapmamaları ne tuhaf? Müslüman devlet adamları ve eşleri en pahallı Fransız ve İtalyan moda evlerinden çıkmayıp, pahallı arabalardan inmiyor. Kuran bile bol bol gösteriş yapmayın dediği halde Müslümanlar, tek faydası gösteriş olan markaları asla boykot listelerine almıyorlar.
       İsrail, dini kimlikle kurulmuş bir din devleti olmakla beraber,  bir din devleti değildir, anayasasına rağmen değildir. Eğer hahamlara kalsaydı, İsrail kurulmazdı, hatta çoğu İsrail'in kuruluşuna karşıydı. Halen de pek çok radikal Yahudi, İsrail'in varlığına karşıdır ve İsrail'de oldukları halde askere gitmezler, pek çok topluluğun da İsrail'e göçüne engel olurlar.
        Şahsım olarak İsrail'in kuruluş mantığını biraz sapıkça bulurum. Şöyle düşünün ki, Alevilerde, Kürt ya da Roman falan da olsa bir Horasan kökenli olma efsanesi vardır. Horasan'da, bu gün İran devletinin bir eyaleti olmakla beraber, aslında tüm Sibirya-Orta Asya, Türkistan denen bölgeleri kapsar ki, yüz ölçümü Avrupa'dan büyüktü. Dünyadaki Romanların da kökeni, bu gün Pakistan'ın bir eyaleti olan Pencap'dır.
            İsrail'in yaptığını Romanların ya da Alevilerin yaptığını düşünün. Çoğu orta Avrupa'da yaşayan ve dünyanın da dört bir yanına yayılmış Yahudilerin, Filistin'de toplandığı gibi, çoğu Balkan yarım adasında yaşayan Romanlar (Bulgaristan'ın neredeyse dörtte birdirler) Pencap'ta,çoğu Türkiye, İran, Suriye'de yaşayan Aleviler (Arjantin'de bile, kökenleri Suriye olan kalabalık bir topluluk var) orta Asya'da, mesela Özbekistan'da bir yerleri işgal edip, devlet kursunlar o zaman. Hitler, Sindi denen ve kökenleri Hindistan'ın Sind bölgesi olan Sindilerin soyunu neredeyse tükenme noktasına getirmiştir. Hem de daha meşhur Austscvwitz kurulmadan. (Zaten beş yüz bin kadardılar)
         Bu iki topluluğun da katledilmekten, dışlanmaktan ve aşağılanmaktan yana Yahudilerden geride kalan yanı yoktur. Defalarca katledilmiş, sürgün edilmiş, malları yağmalanmış ve aşağılanmıştır. Onların kabahati nedir?  Milyarder iş adamları, deha fizikçiler yetiştirmemek mi?Ya da kökene dair bir efsaneleri olmaması mı?
         İsrail'e düşman olmak, dünyada geri kalan Yahudilere düşman olmak olmamalıdır. İsrail ne zaman yıkılır bilemem. Arap ve İslam dünyası böyle olduğu sürece, daha çok ayakta kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder