18 Ağustos 2022 Perşembe

ADI AYLİN VE KORUMA POLİSİ EROL

 



Aylin Devrimel ya da son soyadı ile Aylin Rodomisli Cates. Kendisi, Ayşe Kulin'in romanı ile ünlü oldu. Eski bakanlardan Kasım Gülek'in baldızı, Boşnak kökenli, ultra zengin bir ailenin kızı ve Ayşe Kulin'in çoğu romn kahramanlarının büyük çoğunluğu (tamamı değil) gibi Kulin'in akrabası. Roman daha sonra müzikalde olmuştur. Bence Aylin'in çalkantılı hayatı, çok da örnek alınacak bir hayat değildir. Paranın verdiği güç ve şımarıklıkla yaşamış. Yurt dışında okumuş, sırf prens ünvanı almak için Libyalı biri ile evlenmiş, soyunma kabinlerinde yeni tanıştığı erkeklerden hamile kalmış, evli-bekar demeden, önüne gelenle sevişmiş, evlendiği erkekleri defalarca aldatmış, boşanmak isteyen kocalarını da donuna kadar soymuş, ahlak yoksunu bir varlık. (Ayşe Kulin'in romanlarındaki kadınlarda hep bir sadakat problemi var. Genelde sadık eş olmuyorlar. Gerçekten de namuslu kadınların ve mutlu halkların hikayesi yokmuş galiba) Tek büyük başarısı,  yirmi altı yaşında, para gücü ile kabul edildiği Lozan tıp fakültesini derece ile bitirip, üzerine psikiatri uzmanlığı yapıp, Amerikan ordusunda Albay rütbeli sözleşmeli doktor olması. Özünde kötü ruhlu, narsist bir karakter. Psikiatristliği de, özellikle de körfez savaşından sonra travma yaşayan Amerikan askerleri üzerinde yaptığı deneyler yüzünden hayırla anılmayan bir kişi. Eniştesi, Kasım Gülek sayesinde Fettullah Gülen'i Amerika Birleşik Devletlerinde bazı kişilerle tanıştırmış.

Peki bu  vajinasının emrinde yaşamış, ahlak yoksunu Osmanlı paşazade ve sarayzadesi (soyu bir yerden Osmanlı prenseslerine de dayanıyor.), doktorluğu bile karanlık iğrenç işlerle anılan, Fetö dahil bir sürü illegal örgütle ilişkili kadın ile, sıradan polis memuru Erol Yıldız arasında ne ilişki var? İkisinin de tek ortak noktası, Türk vatandaşı olarak doğması (Aylin sonradan Amerikan vatandaşı oldu.). Aylin, Fetöcü olduğu halde, muhtelen Müslüna değildi. Zira mezarında ruhuna Fatiha falan yazmadığı gibi, muhtelene ailesi sonradan aleyhlerine kullanılacağını düşüşündüğü için haç da takmaya utanmuş. Mevlevi mezarlarındasi kanatları işlemiş. Erol Yıldız'ın hayatı ile ilgili bir veri bulamadım.  Ölümü ile haber oldu.

Bu iki insan arasındaki tek ortak nokta, ölüm şekilleri. Her ikisi de, kendi otomobillerinin tarafından, kendi garajlarında öldürülmüş bulundu. Her iki olayda da kurbanlar, kolları çapraz boynuna tutar şekilde bulundu ve gene her iki olayda da, otomobiller geri geri gitmişti. 

Erol Yıldız'ın ölümünden beri epey bir zaman geçti ama bu benzerlik nedense kimsenin dikkatini çekmedi. Ben de yazmaya karar verdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder